Fordelene med selektiv lodding med nitrogen

Selektiv lodding med nitrogen er en viktig prosess i produksjonen av trykte kretskort (PCB). Den brukes til å lime komponenter til PCB som ellers kan bli skadet hvis de utsettes for mye varme. Et annet område av programmet er blandet-teknologi kretskort med layout begrensninger. 

Hvordan fungerer det?

soldering iron tips of automated manufacturing soldering and assembly pcb board

Selektiv lodding er en automatisert prosess. Det gir deg presisjonen av hånd lodding uten forsinkelser og uoverensstemmelser.

  • Forberedelse: Det første trinnet er å programmere loddepotten med posisjonene på PCB som må loddes.
  • Fluxing: I fluxing stadiet, er flux brukt på komponentene som må loddes. Dette er en stor forskjell på bølgeslodding, hvor flux dekker hele PCB.
  • Forvarming: Deretter heves temperaturen på enheten til det er tilstrekkelig varme for å aktivere fluksen. Dette sikrer effektiv fylling av mellomrom med loddetinn.
  • Lodding: Endelig er det loddeprosessen selv. En loddepenn distribuerer loddemateriale på brettet i et mønster som er programmert til kun å dekke punktene som må loddes. Deretter kan loddingen av ledningene til PCB starte. Loddetinn potten senker og beveger seg til neste punkt. 

Fordelene med selektiv lodding

Ulike loddemetoder er tilgjengelige for PCB-produksjon. De vanligste er bølge, selektiv lodding og reflow lodding. I valget mellom disse alternativene tilbyr selektiv lodding tydelige fordeler:

  • Selektive lodding resultater i bedre fukting, som refererer til evnen til smeltet loddetinn for å skape en binding mellom komponent og PCB. 
  • Det reduserer også mengden flux som kreves, noe som reduserer driftskostnadene og reduserer rester.
  • Selektiv lodding eliminerer behovet for PCB rengjøring eller børsting fordi det resulterer i rene, skinnende ledd.
  • Prosessen reduserer feildannelse og andre problemer.

Rollen av nitrogen i selektiv lodding

På grunn av sine inerte egenskaper, brukes nitrogen i lodding for å sikre at prosessen er fri for oksygen. Det er fordi oksygen ville reagere med loddetinn. Dette vil skape et oksidlag som kan føre til kvalitetsproblemer eller kortslutninger i de selektive loddeenhetene. 

Hvordan få nitrogengenerering på stedet til å betale for deg 

Mange selskaper er avhengige av nitrogenleveranser. Men dette alternativet kommer med en høy kostnad av gass. Du trenger ikke bare å betale mye for selve nitrogenet, men også for leiegebyrer for nitrogensylindrene. I tillegg krever innkjøp av nitrogen fra en leverandør at du kan frigjøre lagringsplass, noe som kan føre til flaskehalser og logistikkhodepine.

Et mye bedre alternativ er nitrogengenerering på stedet med en kompressor og en nitrogengenerator.

Dette eliminerer disse utfordringene samtidig som det gir en rekke tilleggsfordeler. Først og fremst er kostnadsreduksjonen. En kubikkmeter nitrogen generert på stedet er betydelig billigere enn en kubikkmeter kjøpt nitrogen.

Like viktig er forsyningskontroll. Nitrogen er avgjørende for dine lodding aktiviteter. Har du virkelig råd til å være avhengig av tredjepartsleverandører?

I tillegg lar en nitrogengenerator deg velge den nødvendige gassrenheten. Dette er avgjørende for å sikre riktig spredning av loddetinn ved lave temperaturer. Ved å angi riktig renhet kan du også redusere energien og dermed driftskostnadene.

Til slutt kan du eliminere transportutslippene forbundet med gassleveranser og redusere karbonavtrykket. 

Øke effektiviteten av selektiv lodding med nitrogen

Ulike faktorer bestemmer effektiviteten av den selektive loddeprosessen. Disse inkluderer konfigurasjonen av maskinen, egenskapene til fluksen, og dysevalget. Og selvfølgelig er nitrogenet du bruker viktig. Du må sørge for at den er av riktig renhet for å forhindre slaggdannelse. Nitrogen med høy renhetsgrad kan også forlenge levetiden til dysene, noe som sparer kostnader. 

En nitrogengenerator fra Pneumatech er den optimale løsningen for å gi deg en jevn tilførsel av nitrogen av høy kvalitet. Dette reduserer ikke bare driftskostnadene, men kan også hjelpe deg med å ta den selektive loddeoperasjonen til neste nivå. Hvis du vil vite mer, kan du kontakte en av våre eksperter nå.  

PSA-nitrogengeneratorer Elektronikk Bruksområde Membranbaserte nitrogengeneratorer